Животот на кампус Сподели

Севкупното универзитетско искуство не може да се сведе само на она на факултет, туку е повеќе од тоа. Животот на кампус вклучува да живееш со цимер, да спортуваш, да гледаш некој натпревар или пак да станеш репортер за универзитетскиот весник.

Go Campus ги охрабрува своите учесници активно да учествуваат во повеќе активности на кампусот сп цел да стекнат или подобрат некои знаења и способности кои што можат да се добијат само со живеење на кампус.

Сместување и храна

Go Campus ги охрабрува студентите да живеат во кампусот на универзитетот во домови или апартмани. Така Go Campus студентите можат да комуницираат со студентите од Северна Америка.

Возбудлив, удобен и безбеден е животот на кампусот, исто така, на меѓународни студенти им овозможува пристап до различни услуги во рамките на секоја универзитетската заедница, со цел за продолжување на својот академски успех, како и стекнување на независност и одговорност.

Институциите партнери на Go Campus програмата имаат одлични кафетерии со голем избор на храна.

Студентски живот

Студентски живот во кампусот се истакнува со различните можности отворени за сите студенти. Постојат многу различни воннаставни клубови и организации, широк спектар на универзитетски тимови и спортски клубови и опции да се биде студент. Животот надвор од училницата е енергичен и го стимулира секој студент да биде активен во студентскиот живот.

Универзитетски спортови

Учеството во спортски активности за време на факултетот е добар начин за интернационалните студенти да стекнат пријатели, да се забавуваат и да спортуваат. Повеќето од американските колеџи и универзитети нудат женски, машки универзитетски лиги. Учеството во овие активности им овозможува да се пробиваат во универзитетската заедница, како и свој личен успех.

Безбедност

Секоја партнер институција обично соработува со Департментот за јавна безбедност, кој работи заеднички со универзитетската заедница на решавање на проблемите со безбедноста. Ова помага да се создаде една сигурна и безбедна кампус средина каде факултетот, вработените, студентите и посетителите можат да ги извршуваат позитивната работа и образовните искуства.

Здравје

Секој Go Campus учесник мора да биде осигуран за време на студирањето во Северна Америка.Студентите го бираат нивното здравствено осигурување. Поголемиот дел од партнер институциите обезбедуваат неколку опции од кои што студентите избираат.


  Go Campus атлетска програма

Аплицирај Online Сега!


Најдобри понуди 143 Понуди | Види ги сите