Виза и севис Сподели

Виза

За студирање на северноамериканските универзитети и колеџи интернационалните студнти мора да имаат соодветна виза од Американската амбасада.За да се одржува визата Go Campus  студентите на додипломски студии треба да имаат освоено најмалку 12 кредити во семестар, а пак оние на постдипломски студии треба да имаат освоено најмалку 9 кредити во семестар.Go Campus студентите мора да го чуваат I 20 формуларот и да поседуваат важечки пасош.

 

Севис

Севис е интернет-базиран систем кој им овозможува на американски колеџи и универзитети како и на службите  за имиграција  размена и споделување на информации за визниот статус на странските студенти. Точни и актуелни информации се пренесуваат по електронски пат во текот на  студирањето на студентот во САД. Американските амбасади и конзулати исто така,  имаат пристап до SEVIS.


  Прием и запишување на студенти Go Campus атлетска програма  

Аплицирај Online Сега!


Најдобри понуди 159 Понуди | Види ги сите