Go Campus академски програми Сподели

ESL (Англиски како втор јазик)

На сите оние учесници на кои англискиот не им е мајчин јазик или пак не ги исполнуваат условите и барањата за познавање на англискиот јазик за започнување на додипломски или постдипломски студии ја добиваат можноста да посетуваат часови за учење на англискиот јазик ( Англиски јазик како втор јазик) пред да гизапочнат избраните додипломски или постдипломски студии.

Програмата ESL или Англиски како втор јазик вклучува се работи на пишување, граматика,читање и зборување.Исто така може да ти служи како подготовка за полагање на TOEFL и IELTS испитите. Повеќе институции го тестираат знаењето на учениците на англиски јазик за да можат да ги распределат во соодветното ниво за изучување на англискиот јазик.

Во зависност од нивото на познавање на англискиот јазик, секој учесник може да го посетува курсот во времетрање од еден семестар до една година.

Студентите кои што се заинтересирани за програмата ESL или Англиски како втор следење на часовите за изучување и усовршување на англискиот јазик како втор јазик може да започнат во есенскиот или пролетниот семестар.


  Зошто да учиш во Северна Америка? Додипломски студиски програми  

Аплицирај Online Сега!


Најдобри понуди 143 Понуди | Види ги сите