Social Security card Сподели

Второто најважно нешто кое треба да го направиш после пристигнувањето во САД е да ги поддадеш документи за Social Security Number во најблиската канцеларија на Social Security Administration.

Админстрацијата ќе го издаде твојот SSN откако ќе ја направи потребната проверка со SEVIS.
Издавањето на SSN обично одзема од 4 до 6 недели.

Потребни документи:

1.Формулар Social Security Application
2.Меѓународен пасош
3.Виза
5.DS- 2019
6.Работна понуда

Исто така претходно треба да се имате пријавено и пополнето електронската верзија на I-94 на: https://i94.cbp.dhs.gov/I94/request.html


  Welcome Brochure and Pamphlet SEVIS и Monthly check in  

Аплицирај Online Сега!


Најдобри понуди 159 Понуди | Види ги сите