Што би можел да работиш Сподели

1. Во хотел:

 • Front desk clerk – служител на рецепција;
 • Housekeeper – собна послуга;
 • Doorman - портир;
 • Maintenance worker – хаусмајстор;
 • Laundry worker – работник во перална;


2. Во ресторант:

 

 • Busser – помошник келнер;
 • Waiter/waitress – келнер/келнерка;
 • Host/hostess - ги пречекувате и сместувате гостите во ресторанот и ги послужувате со мени;
 • Cook – готвач;
 • Kitchen help - помошник во кујна;
 • Banquet server -келнер/келнерка на банкети;


3. Во продаваница, киоск или супермаркет:

 

 • Cashier – касиер;
 • Retail sales assistant – продавач на алишта или сувенири;
 • Warehouse assistant - помошник во склад;


4. На бензинска пумпа:

 

 • Gas attendant – работник на бензинска пумпа;


5. Во забавен парк:

 

 • Games/ride operator - работник во забавен парк;
 • Ticket sales – продавач на карти;


6. Во ланец за fast food:

 

 • Cook – готвач;
 • Cashier – касиер;
 • Kitchen help - помошник во кујна;


7. Во национални паркови – тоа се големи по плоштина, заштитени територии во САД, кои привлекуваат голем број туристи, поради убавата природа, историските и природните забележителности. Тука ќе можете да работите на секоја од горе наброените позиции, а освен тоа може да работите и како:

 

 • Tour guide – туристички водич;
 • Lifeguard – спасувач во базен ;

  Твоето плаќање во САД Што не можеш да работиш  

Аплицирај Online Сега!


Најдобри понуди 159 Понуди | Види ги сите