Медицинско осигурување Сподели

Секој учесник во програмата Work and Travel USA на Viking има пристап до информација за медицинското осигурување преку својот личен онлајн профил, како и во доставените ориентациски материјали. Таму може да се открие детална информација за покриеноста на осигурувањето и начинот на користење на истото.

- Осигурувањето на студентите кои учествуваат во програмата Work And Travel е задолжително и го покрива работниот период одбележан во т.3 на DS-2019.
- Осигурувањето исто така го покрива туристичкиот период од 30 дена.*
- Осигурувањето го покрива престојот во болница за ненадејно појавени болести или несреќи.
- Осигурувањето не покрива: заболекар, сексуално преносливи болести, болести стекнати пред вашето патување, за девојчињата гинеколошки прегледи, инфекции и болести настанати од користење на дрога и алкохол.

 

*се доплаќа дополнително за осигурување на туристичкиот престој од 30 дена.

 


  Културни активности Совети за безбедност во САД  

Аплицирај Online Сега!


Најдобри понуди 159 Понуди | Види ги сите