Middle Atlantic States, USA Сподели

Државите од областа на Middle Atlantic / Delaware, Maryland, New Jersey, New York, Pennsylvania / се многу популарни меѓу учениците кои се вклучени во програмата Work and Travel. Првите студенти на програмата за културна размена пристигнуваат токму во овој регион.

Избирајќи да работите во една од овие држави , треба да имате во предвид дека многу студенти од целиот свет решиле да го поминат летото таму , што доведува до релативно потешко наоѓање на сместување , втора работа , итн Тоа важи во поголема мера за New Jersey и Maryland и во помала за државата New York ( со исклучок на New York City ) , каде има доста населени места , во кои програмата се уште не е толку популарна . Сепак , овој регион продолжува да биде почест избор од стана на учениците поради знаменитостите кои може да бидат посетени , и заради релативно ниската цена на авионскиот билет ( околу 550 евра за лет до некој од аеродромите во New York ) .

Ресторани , хотели , забавни паркови , мали и средни компании од различни индустрии се меѓу најчестите работодавци во областа на Middle Atlantic . Надоместоците и трошоците за сместување за регионот варираат во голем опсег.

Просечниот приход на студентите кои работеле во овие држави е околу $ 7 500 . Така на пример , на позиција kitchen help во брза храна може да добивате $ 7,00 - 7,50 на час; на позиција dishwasher - $ 7,50 - 8,00 на час , а како дел од тимот на забавен парк ќе добиваш околу $ 7,50 на час . Често работодавачите во овој регион обезбедуваат работна понуда со фиксна саатница, кон што се исплаќа бонус на крајот на работниот договор под услов да останете во периодот кој е наведен во договорот. Обично овој бонус е во износ од $ 0,50 - 1,00 за секој работен час од целокупната сезона.

Побарувачката на втора работа во регионот е поврзана со поднесување апликација до работните места кои вие како студенти би ги избрале. Сигурен знак дека некој работодавец вработува нови луѓе се таблите "Help Wanted" и "Now Hiring", но тоа не треба да ве спречува да прашате и на места без слични натписи. Добро е да контактирате директно со персоналот одговорен за вработување. Ако ве поканат на интервју за работа, не заборавајте да се насмевнете!

Историјата на регионот е исклучително интересна . Во 17 -ти век заедници од различни европски држави се доселуваат во оваа област . Големи групи од Холанѓани се населиле во долината на реката Hudson и New Amsterdam ( New York ) . Тие ќе го основаат и Fort Orange - денешниот град Albany , кој е главниот град на државата New York . Англичани се населиле на Long Island , во New Jersey и во Maryland ; Швеѓани - во Delaware ; Германци , Шкотланѓаните и Ирци - во Pennsylvania.

Средишниот дел од атлантското крајбрежје на САД е познат по богатството од знаменитости и туристички атракции. За тоа не оставајте последен момент за планирање на туристички прошетки на крајот на вашата програма.

 

За да ви олесниме , ние ви предлагаме неколку места кои вреди да се посетат:

New York City - најпосетените места се Empire State Building (може да се качиш до 102-от кат), Statue of Liberty, Metropolitan Museum of Art, The Hall of Fame for Great Americans, Manhattan.
Atlantic City, Cape May & Wildwood, NJ – Места кои се исклучително посетувани од голем број на туристи и кои ж нудат бројни казина, различни атракции и многу забава.

Забавни паркови - Six Flags America во Delaware , Six Flags Great Adventure во New Jersey и Splish Splash Water Park во New York се само мал дел од забавните паркови , кои ви препорачуваме да ги посетите.


  New England South States  

Аплицирај Online Сега!


Најдобри понуди 159 Понуди | Види ги сите